Een-AED-redt-een-leven

Elke dag overlijden 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Jong, oud, man, vrouw, het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis.

Om te zorgen dat in gemeente Hollands Kroon zo snel mogelijk hulp geboden wordt, is er een landelijk oproepsysteem van HartslagNu, dat ook in onze gemeente actief is. Als er een hartstilstand wordt gemeld bij 112, ontvangen mensen die kunnen reanimeren en in de buurt van het slachtoffer zijn, een bericht op hun telefoon. Hier zien zij het adres van het slachtoffer of een adres waar ze een AED kunnen halen en begeven zich zo snel mogelijk naar dat adres.

Levensreddend netwerk
Hoe meer burgerhulpverleners er zijn aangemeld bij HartslagNu, hoe beter het oproepsysteem werkt. Zo kunnen levens worden gered. Kom voor uw buurt in actie en meld u aan!

Wat u kunt doen:
• Als u getuige bent van een hartstilstand, bel dan direct 112. Weet dat u binnen een paar minuten hulp krijgt van opgeroepen burgerhulpverleners uit de buurt.
• Kunt u reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener. Zo kunt u worden opgeroepen bij een hartstilstand in uw buurt en kunt u het verschil maken voor het slachtoffer of de naasten. Ga naar www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening
• Bent of kent u iemand met een AED? Zorg dat deze wordt aangemeld bij het oproepsysteem. Dan kan de AED worden ingezet bij reanimaties in de buurt. Ga naar www.hartslagnu.nl/AED
• Wilt u helpen maar kunt u nog niet reanimeren? Meld u aan voor een reanimatiecursus in de buurt.

Ga naar www.hartslagnu.nl voor informatie en aanmelden.

AED Hollands Kroon lokaties