Een-AED-redt-een-leven

Registratie burgerhulpverlening AED Hollands Kroon

Stap 1

Basis cursus

Stap 2

Registratie

Om oproepen te krijgen dient u aangemeld te zijn bij het centrale meldingsysteem hartslag.nu

Stap 3

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Word burgerhulpverlener bij HartslagNu

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden.

HartslagNu is een uniek reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Dit zijn burgerhulpverleners. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer. Gemeente Hollands Kroon verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving door HartslagNu te steunen.

Kunt u reanimeren? Word dan burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening.

Hoe werkt HartslagNu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken indien mogelijk een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.

Lees meer over burgerhulpverlening op www.hartslagnu.nl en bekijk onze animatie.

Hartslagnu_logo
Registratie